2018 – velkommen!

Jeg tenkte litt på nyttårsforsett, og lurte litt på hva slags mål jeg skal sette meg i 2018. Et nytt år byr gjerne på nye muligheter, og da er det jo kanskje greit med noen mål? Samtidig føler jeg ikke nyttårsforsett er helt min greie. Jeg glemmer nyttårsforsettene rett som det er, og føler meg litt tvunget til å oppfylle de (dårlig samvittighet dersom jeg ikke trener osv.). Derfor tenkte jeg heller å komme med en liste over ting jeg vil bli bedre på – noen små mål. Disse tingene er noe jeg en stund har tenkt på, og tenker de er fine å ha i bakhodet – uavhengig av om det er et nytt år eller ikke.

Mer frisk luft

Jeg skal ikke lyve – jeg er lat. Etter jobb vil jeg helst bare hjem, få i meg mat, og ikke minst lade batteriene før en ny hektisk dag. Men jeg vil bli flinkere til å bare gå en liten tur ut, om det så er i 15 minutter. Helgene kan jeg bruke til å komme meg ut på en litt lenger tur. Det er mange fine turmuligheter i området, som jeg enda ikke har fått tatt i bruk. Jeg har merka hvor deilig det er å gå tur nå i jula, jeg har tilogmed glemt å ta musikk på ørene. Jeg har bare tatt med kameraet og sett etter motiv å ta bilder av.

Untitled

Bedre økonomi

Det er så utrolig deilig å tjene penger etter å ha levd tre år på stipend og lån. Jeg har følt at jeg endelig kan gjøre ting, uten å tenke på hva slags mat jeg må droppe for å få råd. Det har ført til at jeg ikke tenker over hva jeg kjøper, bl.a. på butikken. Jeg kjøper gjerne ferdigmat, fordi latskapen råder. Jeg kjøper gjerne red bull, fordi energien skriker etter det. Jeg kjøper meg gjerne alt mulig dritt jeg egentlig ikke bør kjøpe, bare fordi jeg har lyst på det. Men nå skal jeg klare å droppe slike unødvendige kjøp, og heller ta én (maks to) handleturer i uka. På den måten minimerer jeg unødvendige utgifter. Jeg har faktisk klart å spare en del siden jeg startet å jobbe for fullt i september (til tross alle de unødvendige utgiftene), men jeg vil klare å spare enda mer. Dessuten drømmer jeg om å kjøpe det ene og det andre (hadde jeg bare vunnet noen millioner i lotto), så det vil jeg gjerne spare til.

Untitled

Sette mer pris på ting/leve mer i nuet

Dette punktet er klisjé, men det er noe jeg sjeldent klarer. Jeg vil uansett klare å sette meg ned og bare være, her og nå. Den siste tiden har jeg av og til klart dette. Alt av stress og mas, har jeg børsta av skuldrene så fort jeg legger meg ned på sofaen. Det har vært så deilig! Det vil jeg klare mer.

Untitled

… og dett var dett?

Denne posten har jeg lenge hatt som utkast, i håp om å komme på noen flere (små) mål for 2018. Men her stoppa det gitt. Uansett gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt år. Jeg har bestemt meg for at dette året skal bli året hvor jeg ikke stresser slik som jeg har gjort den siste tida. Jeg skal få i meg nok frisk luft, jeg skal bygge opp selvtilliten, og jeg skal bruke tid, energi og krefter på det som gjør glad. Jeg skal finne roen, og si til meg selv at jeg er god nok akkurat slik som jeg er. Jeg skal prøve å finne mæ’sjæl.

Den gjerne noen av deres mål for 2018, om dere har noen!

2 thoughts on “2018 – velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *